L'Ajuntament de Tarragona vol adequar la Casa de la Festa per fer-hi castells

En els propers dies els Xiquets de Tarragona es traslladaran a l'edifici de l'Ajuntament de Tarragona, però la idea del consistori es que a mig termini ho facin a la Casa de la Festa. És per això que es faran obres a l'equipament de la Via Augusta per a adequar-lo per als Xiquets i, més tard perquè pugui acollir a la Jove durant la futura reforma del seu local

Una de les partides més importants que sorgiran del paquet finançat pel crèdit demanat per l’ajuntament, en concret 500.000 euros, afectarà als locals de tres de les colles castelleres de la ciutat, Xiquets, Jove i Sant Pere i Sant Pau. Una intenció del consistori ja anunciada al mes d’agost passat, però que els problemes apareguts al local dels Xiquets ha accelerat.

Uns Xiquets que de moment assajaran al pati del pou de l’ajuntament tarragoní, després que el proper dimarts comenci el trasllat de l’oficina de projectes, que ara ocupa aquest espai, a l’edifici de serveis centrals de la Rambla Nova. Un trasllat que des del consistori es xifra en 12.000 euros.

Una solució que el consistori es planteja a curt termini, mentre s’acaba de conèixer l’abast real dels problemes de l’actual local, el temps que haurà d’estar tancat i quina solució s’ha d’aplicar, que podria fins i tot passar per l’enderroc de l’interior de l’edifici mantenint la façana catalogada.

A mig termini, segons ha anunciat l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, es vol adequar el vestíbul de la Casa de  la Festa. Segons ha pogut saber TAC12, la idea és guanyar alçada suprimint el sostre actual i aprofitant el real de l’edifici per a que hi puguin assajar els Xiquets, però també a llarg termini la Jove de Tarragona, que quan comenci el projecte de reforma del local del Cós del Bou, encara sense data, s’estima que durant alguns mesos necessitarà també un espai alternatiu per assajar i des del consistori es ovl aprofitar la inversió que es faci ara a la Casa de la festa