El Concurs de Castells pagarà més a les colles i aposta per la seguretat

Aquest divendres el plenari de l'Ajuntament de Tarragona aprovarà el reglament del Concurs de Castells per a aquest 2018. En el nou document, al que ha tingut accés TAC12, es penalitza els enfonsaments i es deixa de fer-ho amb els peus desmuntats. També s'posta per a milorar la remuneració econòmica de les colles

Premiar la seguretat en els intents, intentar agilitzar les rondes i millorar l'aportació econòmica que reben les colles participants. Aquests són els principals canvis que estipulea nou reglament del Concurs de Castells per a l'edició d'aquest 2018 i que aprovarà aquest divendres el plenari de l'ajuntament de Tarragona.

Pel que fa a la seguretat, el Concurs elimina d'una banda la penalització a les colles per fer un peu desmuntat, un fet que penalitzava en excés, sobretot des que es va eliminar la possibilitat de fer un segon peu desmuntat abans d'un intent. D'altra banda, el reglament incorpora una penalització nova per quan es produeixi un enfonsament. la normativa entén per enfonsament el desplom, abans de la sortida dels segons, de més de la meitat del folre o les manilles, en què els castellers afectats no realitzin el descens de manera ortodoxa.

Pel que fa al funcionament a plaça, l'altra novetat és el canvi de les rondes conjuntes en la jornada de diumenge a partir de la segona ronda, quan es desenvoluparan al mig de cada ronda.A la primera es continuaran duent a terme a l'inici.

Per últim, el Concurs també millora la remuneració a les colles participants. Ho fa no a través de la taula de premis, que continua amb les mateixes xifres d'ara fa dos anys, amb 16.000 euros per al guanyador, sinó a través del percentatge del premi que es paga en concepte de desplaçament. La gran novetat és que les colles de Tarragona cobraran per primer cop per aquest concepte, concretament el 5 per cent del premi que els correspongui. La resta de colles veuran doblat el percentatge que rebien fins ara.

Un reglament que s'aprovarà aquest 18 de maig al plenari, tot i que el mateix estipula que hauria d'estar aprovat abans del 30 de gener