El nou edifici de La Muntanyeta avança pendent del finançament

Amb la previsió intacta d'acabar les obres abans de l'estiu del 2019 i obrir portes al setembre. Amb aquest horitzó continuen avançant els treballs del nou edifci de La Muntanyeta al barri tarragoní de Bonavista, que gairebé triplicarà les places de residència per a persones amb paràlisi cerebral i augmentaran les del taller per adults. El principal dubte, el finançament, del que només s'ha cobert el 40 per cent, i que els responsables esperen augmenti amb l'arribada d'un nou govern a la Generalitat.

Es calcula que encara queda un any d'obres per endavant, però les estances principals tant de la futura residència com del taller per a adults ja es comencen a intuir entre els treballs. D'aquesta manera, les futures habitacions, tant individuals com dobles, el menjador principal o la zona de lavabos i banys, completament equipada ja amb els rails que hauran de suportar les grues que ajudaran a la mobilitat d'usuaris i professionals, ja es torben preparades per al seu equipament definitiu.

Tot a punt doncs per al proper i definitiu pas del tancament definitiu de la primera i la segona planta, que conformarà ja a finals d'aquest any la configuració definitiva d'un edifici que, amb 60 places de residència i 50 de taller per a adults, ha de canviar la vida dels usuaris i professionals de la Muntanyeta.

Uns treballs pressupostats en més de 6 milions d'euros que, de moment, han cobert un 40 per cent del seu finançament gràcies a les aportacions de l'IRPF tant de l'Estat com de la Generalitat, així com a aportacions privades. tot i això, des de la Muntanyeta avisen de la necessitat de continuar rebent ajudes institucionals per a completar el projecte. És per això que celebren la formació d'un nou govern a Catalunya, tant pel que fa al finançament de l'obra com per al funcionament posterior de l'equipament.

Així doncs, i tot i el finançament progressiu dels mateixos, els treballs continuen amb l'horitzó de poder posar en funcionament el nou equipament al setembre del proper 2019.