Tarraco Viva reviu per als escolars com era un matí a l'antiga Roma

Tarraco Viva inclou dins la programació oficial espais didàctics per apropar la història als escolars. És el cas d’una proposta que reviu un matí a l’antiga Roma dissenyada per Argos Tarragona i que interactua amb els escolars per mostrar-los la vida quotidiana dels romans. Es preveu que al llarg de tot el festival, més d’un miler d’escolars participin d’aquesta proposta.

Com era un dia a la vida quotidiana d’un nen a l’antiga Roma?, què esmorzava, on estudiava, com eren les classes?. Són algunes de les preguntes que es responen en una de les activitats pensades per a escolars incloses dins el programa d’actes de Tarraco Viva. En poc més d’una hora els alumnes assistents a l’activitat interactuen amb els protagonistes per descobrir de forma vivencial els detalls quotidians de la vida romana.

La matinal didàctica permet als escolars presents descobrir que a l’antiga Roma les classes es feien al carrer amb la intervenció de pedagogs. Han pogut també palpar els estris que s’utilitzaven per estudiar, com quaderns de cera, i també conèixer i patir algun dels càstigs que s’impartien a l’època. També conèixer i practicar jocs romans, alguns dels quals, amb modificacions, han arribat fins els nostres dies. Una manera agraïda d’aprendre història.El viatge al passat que dibuixa la proposta Un matí a l’antiga Roma, ambientada en una escenografia d’un carrer romà ubicada al Palau Firal, es repeteix diàriament de dilluns a divendres durant el festival. Es calcula que en acabar hauran passat per la proposta més d’un miler d’escolars.