La Societat Arqueològica rebrà la Creu de Sant Jordi coincidint amb el 175è aniversari

 

La Reial Societat Arqueològica serà distingida amb la Creu de Sant Jordi. És una de les entitats proposades pel govern a l’exili per rebre la màxima distinció que atorga la Generalitat. Un reconeixement a una entitat que celebra l’any vinent el seu 175è aniversari.

Fundada l’any 1844, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense compta amb un fons de 44.000 volums, la majoria publicacions especialitzades. La defensa i difusió del patrimoni històric han estat des dels seus inicis els seus objectius. Es preparen per celebrar el 175è aniversari, una efemèride que commemoraran amb un calendari especial d’actes. Es mostren cautelosos a l’hora de valorar què suposarà rebre la Creu de Sant Jordi, ja que encara no han rebut la confirmació oficial.

Una biblioteca que es troba a la mateixa seu de l’entitat, al carrer Major. Compten amb gairebé 500 socis i des del 1901 publiquen un butlletí, amb una àmplia difusió sobretot entre els estudiosos en la matèria. Mantenen l’esperit crític i, per això demanen que el patrimoni sigui accessible a tothom. En aquest sentit critiquen que actualment tant el Museu Nacional Arqueològic, per obres, com  la necròpolis estiguin tancats. I com a objectiu de futur reclamen el gran Museu Nacional Arqueològic de Tarraco i de Catalunya, que s’ha d’ubicar a la Tabacalera.