Comencen a declarar els primers investigats per la vaga del 8-N a Tarragona

Avui han començat a declarar a Tarragona els primers investigats per la vaga del 8 de novembre. Dels 8 citats 3 no han comparegut perquè consideren que és una causa política. En total, els investigat són 39 els investigats i els acusen d’un delicte contra la seguretat del trànsit. Els advocats demanaran que s’arxivi la investigació.  

Aquest dilluns estaven citades davant del jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona 8 persones, totes elles investigades per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit en el marc de la vaga general del 8 de novembre. D’aquestes, 3 no han entrat al jutjat i els que sí que ho han fet han contestat només les preguntes dels seus advocats. Demanaran l’arxiu de la investigació, ja que mantenen que els fets s’emmarquen el dret de vaga i de protesta, i denuncien que l’atestat policial conté dades inexactes. 

Dels 8 citats, 3 no han comparegut davant del jutge. Han pres aquesta decisió perquè denuncien que aquesta és una causa política i que no van cometre cap delicte. A les portes dels jutjats, una seixantena de persones han donat suport als investigats. Aquesta ha estat la primera jornada de declaracions i seguiran divendres. En total, hi ha 39 persones del Camp de Tarragona investigades per la vaga del 8 de novembre a Tarragona.