Els Xiquets de Tarragona podrien assajar a l'ajuntament

Al carrer, han acabat assajant els Xiquets de Tarragona, que divendres van condicionar la plaça dels Àngels per fer-hi l'assaig. Però la qüestió és com es resoldrà el problema generat pel tancament del seu local, per problemes estructurals. I ja hi ha una possible sortida, el mateix edifici de l'Ajuntament.

Aquest és un dels dos patis coberts que acull l’edifici de l’ajuntament de Tarragona, ara mateix ocupat pels tècnics que conformen l’oficina de projectes del consistori, però que en poc temps es podria transformar en el pati d’assaig provisional dels Xiquets de Tarragona, a l’espera de que es solucionin els problemes estructurals del local del carrer santa Anna.

És una de les opcions amb que treballa la conselleria de patrimoni del consistori tarragoní, i que aprofitaria el trasllat ja programat però encara sense data d’execució de l’oficina de projectes a la segona planta de l’edifici de serveis centrals de la Rambla Nova, per unificar-se amb les oficines de la conselleria d’Urbanisme. Des de la colla matalassera es veu amb bons ulls aquesta possibilitat i reclamen que els tràmits es puguin resoldre el més aviat possible.

Mentrestant, amb el cel com a sostre i pendents d'una possibilitat de pluja, que de forma tímida i intermitent va destorbar a estones la concentració dels castellers, van haver d’assajar els matalassers el passat divendres. Després d’alguns assajos al Palau Firal i a la Casa de la Festa.  els de la camisa ratllada van haver de condicionar la plaça dels Àngels per poder-hi treballar de la forma més còmoda possible.

Així doncs, i a l’espera de poder comptar amb un espai regular d’assaig mentre es coneix l’afectació real dels problemes del seu local, els Xiquets continuaran com a mínim una o dues setmanes més havent d’improvisar espais per a preparar l’exigent temporada que tenen per davant