L'osonenc Marc Capdevila guanya el 28è Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la

L’osonenc Marc Capdevila ha estat el guanyador del premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la. Dissabte el teatre Metropol va acollir els guardons literaris de la ciutat, un dels més destacats de Catalunya. L’acte va està dedicat a homenatjar l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, amb motiu del centenari del seu naixement.

‘L’observador de núvols’, aquesta és la novel•la de Marc Capdevila que ha estat premiada amb el premi literari Ciutat de Tarragona Pin i Soler, dotat en 21 mil euros. L’obra relata la vida d’un adolescent mal educat i culta i està inspirada en el llibre ‘El vigilant en el Camp de Sègol’. El jurat dels premis ha destacat la creació molt personal, la força de la veu narrativa i el discurs exuberant que Capdevila ha aconseguit en aquest treball. La novel•la sortirà a la venda aquesta tardor.

Pel que fa al premi de traducció Vidal i Alcover, dotat en 12 mil euros, va recaure a la terrassenca Lídia Álvarez, per l’obra ‘Història dels Abderitans’, de l’autor alemany Christof Martin Wieland. El certamen literari també ha guardonat el conte ‘Cara de Peix’ de la mestra i pedagoga Maria Victòria Lovaina amb el premi de narrativa cura per Internet Tinet.

Des de l’organització destaquen la gran quantitat de treballs que s’han presentat en aquesta edició, més de 350 entre les tres categories. I també han volgut fer valdre aquests premis literaris, un dels més importants del panorama català.

L’acte de lliurement dels premis va servir per homenatjar l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, amb motiu del centenari del seu naixement. Un monòleg va servir per donar a conèixer algunes de les facetes més rellevants de la personalitat d’aquesta autora.