Jove de Tarragona i Sant Pere i Sant Pau pitgen l'accelerador

La temporada castellera viu cada setmana més estrenes de castells importants a esura que s'acosta el tram fort de temporada. Aquest dissabte la Jove de Tarragona va estrenar el 5d8 al vendrell, en una diada on també es van poder veure el primer castells de vuit dels Castellers de Sant Pere i sant Pau. La millor actuació del cap de setmana però, va ser de la Colla Vella,que va estrenar el 4d8 amb el pilar.

Les dues colles més en forma de la ciutat de Tarragona, Jove i Sant Pere i Sant Pau, van aprofitar la seva sortida conjunta al Vendrell d'aquest dissabte per a fer diverses passes endavant importants, sobretot pel moment de la temporada en que ens trobem.

Els del Cós del Bou estrenaven el primer 5d8 que es veu aquest any al món casteller. Ho feien amb solvència a la segona ronda després de descarregar a la primera el 3d8 i just abans de patir en gran mesura en la descarregada del 4d8 a la tercera ronda.Al costat dels liles, la gran sorpresa de la jornada castellera, i per partida doble, va arribar de la mà dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Els de la camisa verda van estrenar d'una vegada i en una data inimaginable fa només pocs anys, dos castells de màxima exigència com el 3d8, que van descarregar a segona ronda, i el pilar de sis. Els van acompanyar del 2 i el 5d7 per a demostrar que aquesta temporada són una de les colles amb major recorregut per endavant.A la mateixa diada, els locals Nens del Vendrell també van estrenar els castells de vuit pisos.

La millor actuació del cap de setmana però va anar a càrrec d'una Colla vella que va descarregar a Gavà el primer 4d8 amb el pilar, als qua van sumar el 2d8 amb folre, el 3d8 i el pilar de sis.De la resta de la jornada, destaca també el pilar de sis de la Joves de Valls a Figueres o els dos castells de la gamma alta de 7 dels Nois de la Torre a la diada David Sànchez