Rebuig a la sentència de la Manada al carrer i a les institucions

Rebut majoritari també aquí al Camp de Tarragona a la sentència del cas de l’anomenada Manada, a Pamplona. Avui la Diputació de Tarragona l'ha condemnat i demana una reforma del codi penal. Ahir van sortir al carrer centenars de persones en contra de la decisió judicial de rebutjar l'acusació per violació.

La concentració es va convocar a través de les xarxes socials de forma espontània i hi van assistir centenars de persones a la plaça de la Font de Tarragona. Va ser la resposta al carrer després de fer-se pública la sentència contra l’anomenada Manada. El lema de la concentració, ‘Digueu el que digueu, no és un abús és una violació’. D’aquesta manera centenars de ciutadans van denunciar que la sentència de l’Audiència de Navarra no tingui en compte ni la intimidació ni l’actuació en grup. La resolució judicial acusa els 5 joves d’abusar d’una noia durant els Sanfermines el 2016, però considera que ni la van agredir ni la van violar. A l’acte per protestar contra aquesta sentència hi van assistir representants de diferents col•lectius feministes i partits polítics. Consideren que la sentència és un atac a les dones.  


El cas de Tarragona no va ser l’únic, es van celebrar concentració en diferents municipis. Resposta al carrer i també resposta institucional. El ple de la Diputació ha rebutjat per unanimitat la sentència i han aprovat una declaració institucional. Han reclamat que es revisi el Codi Penal, els article referents als delictes sexuals. 
També a Altafulla, com que hi havia ple, abans de començar la sessió d’aquest dijous al vespre van fer un minut de silenci per protestar contra la sentencia de la Manada.