Els primers Gamma Extra de l'any a Tarragona arriben amb els verds

Finalment, va ser la plaça de la Font la que va veure els primers castells de Gamma Extra del curs a la ciutat de Tarragona en la diada que habitualment organitzen els Xiquets de Tarragona al Pla de la Seu.

Uns castells superiors al 3d9f que van arribar de la mà d'uns Castellers de Vilafranca que, ja a la primera ronda, es van enfrontar per segona vegada enguany al 2d9fm. Ho van fer demostrant molt millors mides del primer fa unes setmanes al Vendrell i descarregant-lo sense problemes.

A la segona ronda van voler doblar l'aposta atacant el primer 5d9f verd de la temporada, però diversos desajustos entre els pisos de terços i quarts els van obligar a desmuntar-lo ben aviat. Un cop descartada la supercaterdal, van tancar les rondes de castells amb el 3 i el 4d9 folrats.

A la ronda de pilars, però, va tornar la Gamma Extra en forma del primer pd8fm dels vilafranquins enguany, que també van descarregar amb solvència.

ELS XIQUETS, PRUDENTS AMB EL CASTELL DE 9

Els qui no van poder afrontar el gran repte del dia, repetir el 3d9f, van ser els Xiquets de Tarragona.

Els matalassers arrossegaven diversos canvis per baixes en els pisos superiors que es van fer notar en el primer castell del dia, el tercer 5d8 de la temporada. Una catedral que van poder descarregar, però els problemes evidents a dalt de tot del castell van fer descartar el castell de nou a la segona ronda. Així les coses, van tancar l'actuació amb el 3 i el 4d8.

I tampoc va poder portar castell de 9 a Tarragona la tercera colla de la diada, els Castellers de Sants. Els barcelonins van tenir a la plaça de la Font en el 2d8f el seu millor castell, acompanyat dels dos castells bàsics de vuit.