Castells amb ulls estrangers

Els castells són una de les expressions culturals de casa nostra més conegudes arreu del món. S'han vist en portades de diaris i prestigioses revistes, han ocupat suculents segons televisius i han causat furor a les xarxes socials. Tot això, però, només a través del paper o de les pantalles. El Tarragona Ciutat de Castells fa que es puguin veure amb els mateixos ulls.

Els turistes que visitaven Tarragona aquest dimecres van ser espectadors de la primera diada del cicle, en aquest cas protagonitzada pels Nois de la Torre. Un centenar de visitants vinguts d'arreu s'aplegaven al Pla de la Seu per descobrir de primera mà els castells. Cares de sorpresa i, sobretot, molts telèfons mòbils per immortalitzar aquest primer contacte amb les torres humanes.

L'OPORTUNITAT DE FORMAR-NE PART

En aquestes diades és habitual veure com els turistes fan rotllana a una distància prudencial. Alguns, però, animats per les colles, s'acosten no per veure els castells, sinó per viure'ls. És una experiència total. No a tot arreu es pot ser completament partícip d'una tradició local sense cap mena de trava.

INDRET POLÈMIC

Tot plegat en un escenari polèmic, al costat de Ca l'Ardiaca i amb un parell d'agents de seguretat privada vigilant que ningú traspassés la tanca de les obres. Al mateix Pla de la Seu als Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants no se'ls permet actuar aquest dissabte.