Canvi sobtat a la Diada del Pla de la Seu per les obres de Ca l'Ardiaca

 

Les imatges dels castells de Gamma Extra amb la Catedral de Tarragona de fons no es podran repetir aquest dissabte. La diada del Pla de la Seu, organitzada pels Xiquets de Tarragona i on participaran els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants, es farà finalment a la plaça de la Font. Serà així després que des de l'Ajuntament de Tarragona s'hagi considerat que l'afluència de públic i castellers prevista és incompatible amb les obres que es duen a terme a Ca l'Ardiaca. I és que cal recordar que, a més de la bastida que envolta l'edifici des de fa anys, en els darrers mesos s'hi ha instal·lat un perímetre de seguretat format per tanques coincidint amb les obres d'urgència que es duen a terme a l'interior de l'immoble.

Des del consistori afirmen que la decisió només afectarà aquest acte multitudinari, perquè fixen en el 31 de juliol la data per retirar la tanca que limita l'espai al Pla de la Seu.

ELS XIQUETS, DECEBUTS AMB LES FORMES

Un canvi que ha molestat als organitzadors de la diada, els Xiquets de Tarragona, més per les formes que pel fet en si. Diuen que feia dies que volien afrontar la qüestió amb el consistori, però que fins a aquest mateix dimarts no se'ls va comunicar que no podien celebrar l'actuació en aquest espai emblemàtic de la ciutat.

EL CICLE CIUTAT DE CASTELLS ES MANTÉ

Es dona la circumstància que aquest mateix dimecres es fa la primera actuació del cicle Tarragona Ciutat de Castells, amb una diada protagonitzada pels Nois de la Torre i que es farà amb total normalitat al Pla de la Seu. L'Ajuntament argumenta que ni aquest dimecres ni els que venen, aquestes actuacions s'han de veure afectades perquè, diuen, l'afluència de gent prevista és molt menor.