Tarragona torna a veure castells de 9 per Sant Joan

A Tarragona, els protagonistes del Sant Joan casteller van ser els castells de nou pisos, que tornaven a la plaça de la Font un 24 de juny cinc anys després.

LA JOVE ESTRENA EL 4d9f

Uns castells de nou que van arribar de color lila per partida doble, amb una Jove que va signar la seva millor actuació aquest 2024.

Els del Cós del Bou van obrir plaça amb un 3d9f que continua la seva evolució i que ja han descarregat tres vegades aquest curs. A la segona ronda arribava l'estrena del dia, el 4d9f. Un castell que els d'Adrià Calvet van poder descarregar tot i els nervis de l'estrena i una estructura massa oberta per a poder-la treballar amb tranquil·litat.

Tot i el bon inici, però, els de la camisa lila van veure com a la tercera ronda un dels valors més segurs d'aquest inici de temporada, el 4d8a, quedava només en carregat just després que l'espadat de sis quedés sol damunt de la pinya. Una caiguda que va fer descartar l'altra estrena del dia, el pd7f.

ELS XIQUETS DE NOU MÉS MATINERS

I qui també va donar una passa molt important endavant en la seva temporada van ser els Xiquets de Tarragona, que també van signar la seva millor actuació del que portem de temporada.

Després de descarregar el 5d8 a la primera ronda, els matalassers van afrontar a la segona un dels seus castells de nou més matiners. Un 3d9f que no va presentar gaires problemes als de Roger Peiró tot i l'estrena a plaça. Van tancar l'actuació amb un 4d8 que esperen pujar un pis més en la primera quinzena de juliol.

SPISP DE VUIT PISOS

I també estrena important al costat verd de la plaça de la Font. I és que la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va celebrar el desè aniversari del primer castell de vuit pisos descarregat completant el primer 3d8 de la temporada ja per Sant Joan. Ho va fer. A més amb una seguretat que ha de donar confiança a la colla en les properes setmanes

Van completar l'actuació amb castells ja assolits com el 5d7 i el 4d7a.

SENSE SORT PER AL SERRALLO

Finalment, diada per oblidar per als Xiquets del Serrallo que van veure com la caiguda del 4d7a de la primera ronda condicionava la seva actuació. Tot i que a la segona ronda semblava que recuperaven el rumb descarregant el 3d7, un intent desmuntat de 4d7 a la tercera va fer que haguessin de completar la diada amb castells de sis pisos.