El veïnat de la Part Baixa diu prou

El Centre Cultural de l'Aragó de Tarragona va quedar petit en la primera reunió celebrada per un grup de veïns de la Part Baixa, encaminada a abordar la inseguretat a la zona. Tant va ser així que les 130 persones assistents es van veure obligades a acabar fent la trobada davant les escales del Palau de Congressos.

La cita va servir per posar en comú els problemes que pateix el barri del Port, que consideren que s'ha degradat molt els darrers anys.

detencio_orosi_juny_2024.jpg

Denuncien que el barri concentra diversos equipaments vinculats a l'Institut Municipal de Serveis Socials, que deriva en la presència de persones sensesostre a la zona.  Aquest fet es relaciona amb la inseguretat per bona part dels assistents, que entenen la necessitat d'aquests serveis, però en critiquen l'acumulació al barri. És per això que en demanen una distribució més equitativa. També exigeixen patrulles no estàtiques a peu i el tancament de diversos locals del carrer Orosi, que consideren punts neuràlgics d'activitats delictives.

L'AJUNTAMENT HI TREBALLA 

Les queixes ja han arribat a les orelles de l'executiu local que, des de la setmana passada, ha incrementat la presència policial. El consistori defensa que és un entorn on es treballa intensament i ja s'hi han realitzat 56 dispositius de la Guàrdia Urbana enguany, pels 77 del 2023.

El veïnat reunit aquest dimecres intentarà portar les seves demandes al ple municipal i es tornarà a reunir la setmana que ve. No descarten mobilitzacions si l'Ajuntament no els fa cas.