La qualitat de David Concha apareix en el moment oportú

Havia tingut un paper discret durant la temporada, però ara David Concha s'està convertint en un dels pilars del Nàstic per intentar aconseguir l'ascens. El de Santander ha fet una passa endavant per aparèixer en el moment oportú. Els grans partits estan reservats als futbolistes de gran qualitat, capaços de decidir eliminatòries, i l'extrem ha decidit reivindicar-se.

Es reivindica amb un golàs a la Rosaleda propi de categories superiors per mantenir el Nàstic viu en la final contra el Màlaga. Es reivindica també posant un centre al cor de l'àrea al temps afegit per tal que Gorostidi remati sol i faci l'empat al camp del Ceuta en l'anada de semifinals. I es reivindica perquè ho necessitava per sentir-se per fi un futbolista important.

DE BRILLAR AL RACING A ENTREBANCAR-SE A LA REIAL

I és que la carrera de Concha ha estat plena d'entrebancs. El Nàstic va apostar per ell quan el càntabra encadenava unes quantes temporades difícils. Va debutar a Segona amb el seu Racing la temporada 2014-2015 sent molt protagonista: 35 partits i cinc gols. Aquest paper li va valer el fitxatge per la Reial Societat, que el va cedir al Numancia; allà, 26 partits i cinc gols.

Dues demostracions de talent que li van valdre el salt a Primera amb la Reial el curs 16-17; allà no va tenir oportunitats i la seva progressió es va tallar amb un físic que no el va respectar. Després, Barça B, l'Osaka japonès i el Badajoz; només a Extremadura va brillar en una de les tres temporades. Al Hamerby suec, poca cosa més.

APOSTA A CEGUES

El Nàstic, però, va fer confiança cega convençut que David Concha podia tornar a trobar la seva millor versió. Enguany, les lesions tampoc l'han respectat i ha patit dues aturades de cinc partits cadascuna. Deu jornades fora per lesió.

Els grana han jugat 41 partits enguany i l'extrem de Santander només ha gaudit de 15 titularitats. Va ser el millor en la visita del Nàstic a Logroño fent un doblet i va assistir Pablo per fer l'1-1 contra el Depor al Nou Estadi. El seu millor moment, però, ha arribat ara, quan més determinant podia ser. David Concha és futbolista de categoria superior, un lloc on vol arribar vestint de grana.