Els èxits del primer any de Viñuales, i alguns oblits

Rubén Viñuales ha suat per resumir el seu primer any de govern a l'Ajuntament de Tarragona. Perquè diu que han fet molta feina i també per la calor d'aquest dilluns. L'ha acompanyat el sol, ja d'estiu, i els seus companys d'equip. De moment, només 8. 

Al llarg d'una hora, l'alcalde ha desglossat els grans hits dels socialistes: el regidor de barri, el pam a pam, patrimoni, el futur complex de la Tabacalera, l'aposta pel turisme esportiu i la imminent ordenança de terrasses. 

Viñuales ha parlat molt, ressaltant els èxits de cada àrea, però també és natural que quedin temes al tinter, o no. Ha anunciat la renovació de la meitat de la flota d'autobusos, però sembla haver quedat a l'oblit la promesa de la gratuïtat d'aquest transport. Tampoc s'ha referit als canvis en les zones d'aparcament, l'estudi de la qualitat de l'aire o, el tema més calent, el nou contracte de la brossa.

LA GUÀRDIA URBANA TORNARÀ A FER HORES EXTRES

Un dels punts destacats, això sí, ha estat l'eix de la seguretatI aquí ha anunciat que els sindicats de la Guàrdia Urbana han decidit aparcar les protestes i tornar a fer hores extres. S'obre, ara doncs, un període de negociació. Recorda que el cos s'ampliarà amb una vintena més d'agents, destaca els canvis organitzatius i promet més càmeres de videovigilància a la Part Baixa, a l'aparcament del Pont del Diable i s'estudien a Ponent.

I, des de Campclar, la reivindicació d'un govern que, diu, mira pels barris, i també la vista posada en el creixement urbanístic. Com per exemple, el desplegament del PP10, al costat de l'Anella Mediterrània, on es construiran 192 pisos de lloguer social.

També han venut les possibilitats que obrirà el nou POUM que ha de cosir la ciutat a través de l'Horta Gran. I, sota el sol, Viñuales també ha tret pit de la pluja de diners d'Europa. 20 milions d'euros en 17 projectes dels Next Generation que, confirma, s'executaran al 100%. Superada la tempesta, els socialistes fan bandera d'haver rebaixat el deute a mínims històrics i de recuperar autonomia en la gestió del deute.