ERC: "El contracte de la brossa ens pots portar a un nou cas Jaume I"


El PSC podria hipotecar els comptes de l'Ajuntament de Tarragona si no es tramita adequadament l'adjudicació del contracte de la brossa i toca indemnitzar GBI Paprec. Aquest és el parer d'Esquerra Republicana, que considera que el cas podria provocar un gran endeutament, similar al del nyap del pàrquing Jaume I.

Els republicans adverteixen que com més temps passi amb el contracte adjudicat de forma irregular, més diners es podrien haver de pagar a la guanyadora exclosa.

Per tot això, insisteixen que el consistori hauria de defensar la feina dels tècnics i recórrer contra la decisió del Tribunal Català de Contractes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

També es mostren preocupats per la deriva cap a la dreta dels socialistes, que aprovaran la nova adjudicació amb els vots de Junts i els exregidors de VOX. Unes aliances que consideren que van més enllà d'aquest cas i que han batejat com a "pacte de la brossa".

BROSSA_TARRAGONA_17_JUNY_2024.jpg

BALANÇ DEL PRIMER ANY

El principal partit de l'oposició ha defensat aquesta postura en el balanç del primer any del govern del PSC. Un dels primers punts tractats ha estat la retirada de l'Ajuntament com a acusació particular del Cas Inipro.

Tot plegat, el dia que s'ha conegut que el 16 de juliol el TSJC resoldrà el recurs d'ERC contra aquesta decisió de l'executiu local de fa gairebé un any.

En el balanç del primer aniversari de govern socialista, ERC també ha criticat el funcionament dels regidors de barri, del Pam a Pam, la connexió amb la ciutadania, la situació de la seguretat, la visió de futur de l'executiu o la seva estratègia pel que fa a la zona d'aparcament regulat. Per tot això, argumenten que es tracta d'un govern sense rumb ni ambició.