39 socorristes vigilaran les platges de Tarragona

La de rescats a persones que no podien sortir de l'aigua va ser una imatge massa habitual l'any passat a les platges de Tarragona. De fet, el 2023 van morir tres banyistes a la platja del Miracle; unes xifres tràgiques que es van ampliar el Dijous Sant d'enguany amb dos morts més. La Creu Roja ha fet un simulacre de rescat aquest divendres per presentar les novetats de la temporada de platges a la ciutat, que va d'aquest dissabte fins al 30 de setembre.

La Creu Roja ampliarà els efectius, un més per cada dia de la setmana, arribant als 39 socorristes repartits en vuit platges. El reforç respon a l'augment d'incidències, que l'any passat ja es va combatre amb l'allargament de vigilància fins a les vuit del vespre i cartelleria i megafonia especial; mesures que enguany es repeteixen. No obstant això, la millor prevenció és la del mateix banyista.

Els socorristes demanen a la Generalitat que s'ampliï legislativament la temporada de maig a octubre, en comptes de juny a setembre. Si això passa, l'Ajuntament de Tarragona demana ajuda per cobrir l'augment de vigilància.

ALTRES NOVETATS

La temporada de platges presenta altres novetats. La línia L16 de l'EMT, que enllaça la plaça Imperial amb l'Arrabassada, doblarà els viatges d'autobusos, arribant a la seixantena diària. Mentrestant, es dedicaran a les platges vuit agents de la Guàrdia Urbana i una quinzena de responsables de neteja.