L'oposició reclama repensar l'adjudicació de la neteja a Urbaser

No actuar de manera precipitada per adjudicar el contracte de la neteja a Urbaser, evitant així tornar a cometre errors. Aquesta és la postura majoritària dels grups de l'oposició de l'Ajuntament de Tarragona i que han fet saber aquest dijous al govern en el marc d'una junta de portaveus extraordinària.

En aquesta, el govern ha presentat l'informe jurídic encarregat arran de la sentència del Tribunal Català de Contractes que excloïa del procediment a l'empresa guanyadora de la licitació. GBI Paprec. Un informe que recomana que l'adjudicació es faci a la segona classificada, Urbaser.

ERC DEMANA PRESENTAR RECURS

Una junta de portaveus en què el principal grup de l'oposició, Esquerra, ha demanat al govern que no prengui cap decisió que pugui hipotecar el futur de la ciutat. També han reclamat que s'estudiï poder presentar recurs a la decisió del tribunal de contractes, ja que, diuen, que l'informe presentat avala la tasca dels tècnics durant la licitació.

En el mateix sentit s'han pronunciat tant el Partit Popular com els comuns. Les dues formacions preveuen que l'adjudicació a Urbaser pot obrir la porta a nous recursos i demandes judicials.

NOMÉS JUNTS A FAVOR

Només Junts es mostra totalment partidari de seguir clarament les recomanacions de l'informe jurídic presentat pel govern.

Ara, el ple de la pròxima setmana hauria de requerir a Urbaser que presenti la documentació necessària per a una adjudicació que es podria produir el mes de juliol, sempre que el govern trobi els suports necessaris.