Quatre places amb excepcions i un règim sancionador propi, així es regularan les terrasses

Les terrasses fora dels epicentres de Tarragona hauran de tancar totes a la mateixa hora: a la una divendres, dissabtes, festius i vigílies de festius, i a les dotze de diumenge a dijous. Són els horaris que proposa el govern municipal del PSC de cara a la nova ordenança de terrasses, que preveu també ampliacions fins a les dues entre Sant Joan i la Mercè.

Mentrestant, la plaça de la Font continuarà gaudint d'un règim especial: de diumenge a dimecres, fins a la una, i de dijous a dissabte, festius i vigílies fins a les dues. La principal novetat, però, és que això no passarà només aquí.

LA PLAÇA DE LA FONT NO ESTARÀ SOLA

Quatre ubicacions més seran com la plaça de la Font quant als horaris: són les places del Fòrum, del Rei, Corsini i el tram del Balcó del Mediterrani de la Rambla Nova. On el panorama serà radicalment diferent és als carrers Major, Cañelles, Unió i les altres coques centrals de la Rambla. Allà no hi podrà haver terrasses. Tampoc en voreres de menys de tres metres d'amplada.

SANCIONS SEGONS LA GRAVETAT

I tot això es regularà amb un nou règim sancionador de la Guàrdia Urbana. Encara s'ha d'acabar d'enllestir, però hi haurà un ventall econòmic segons la gravetat de la infracció. Fins i tot, es podran retirar llicències temporalment.

La nova ordenança també buscarà l'harmonització estètica de les terrasses, especialment en indrets patrimonials. Es vol evitar que el mobiliari inclogui publicitat i es vol acabar amb grans estructures permanents.

EL CAMÍ PER APROVAR-LA

L'ordenança, però, encara no està aprovada. Ha de seguir el seu camí polític, passant pel ple, i administratiu. No s'aprovarà fins a aquest estiu com a molt aviat. De moment, el sector de l'hostaleria la veu amb bons ulls.