Analitzen els reptes jurídics i d'atenció a infants i dones víctimes de violència

Tres professores de la facultat de ciències jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili ja fa anys que treballen en tres línies de recerca que aprofundeixen en els reptes que plantegen la violència contra les dones i els infants. Ara han posat la diagnosi derivada d’aquests projectes a l’abast del món professional. Ho han fet a través d’un congrés internacional pensat amb la voluntat de generar eines que donin resposta a les necessitats de les víctimes.

Els més de 160 professionals que participen del congrés analitzen l’impacte positiu de la implantació del projecte Barnahus per reduir la victimització. És una de les tres taules rodones proposades en un programa que també es fixa en la dificultat de detectar la violència de gènere i en infants perquè, majoritàriament, es dona en la intimitat. En aquest sentit, referma els beneficis de la prova preconstituïda.

En total, una vintena de professionals participen de les taules rodones i col·loquis. A més, durant el congrés s’exposaran també catorze comunicacions derivades de la temàtica central. La consellera d’Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, ha estat l’encarregada d’obrir el congrés.