Un taller de l'Arxiu Històric Diocesà s'endinsa en el passat de l'escriptura

 

L'escriptura ha passat per una gran varietat de suports i eines al llarg de la història i un taller de l'Arxiu Històric Diocesà de Tarragona fa valdre aquesta trajectòria. La proposta coincideix amb el mes en què se celebra la Setmana Mundial dels Arxius, però també la porten per centres educatius durant la resta de l'any.

L'activitat agrada a petits i grans i serveix per conèixer la cronologia que ha seguit l'escriptura des dels temps prehistòrics i, a la vegada fer valdre la feina indispensable que desenvolupen els arxivers.

taller_escriptura_juny_2024.jpg

Durant el taller, els assistents coneixen les eines i suports que hem fet servir d'ençà que vam tenir la necessitat d'explicar coses a través de l'escriptura. El papir, el pergamí, la pedra o la cera són només alguns dels llocs on hem escrit al llarg de la història fins a la invenció de la impremta.

També són molt variades les eines i tècniques seguides, que s'han anat simplificant amb el temps. Els que s'han animat a participar del taller, en surten d'allò més satisfets.

L'Arxiu Històric Diocesà de Tarragona continuarà portant aquest taller per centres educatius a partir dels materials didàctics creats per a l'ocasió.