Tarragona vol donar un salt de qualitat amb la nova terminal de creuers

Festa gran al Port de Tarragona per inaugurar la nova terminal de creuers. Ha suposat un any de treballs i una forta inversió, de 5,5 milions d'euros, a càrrec de Global Ports Holding, l'operadora de la infraestructura. Es tracta d'un edifici de 2.000 metres quadrats situat al Moll de Balears, inaugurat el 2021. La nova terminal substitueix les carpes provisionals que fins ara rebien els passatgers a la Costa Daurada.

OBJECTIU: EL DOBLE DE CREUERISTES

Amb les noves eines de treball, Global Ports es fixa la xifra de 250.000 passatgers al final de la concessió, és a dir, d'aquí a una dècada duplicar les xifres actuals. El nou equipament consolida i realça l'aposta pels creuers iniciada fa 12 anys.

terminal 12062024

Professionals del sector i autoritats locals ho veuen com un salt de qualitat. També observen que aquesta activitat té marge per créixer a casa nostra. Des de Tarragona apunten que el benefici va més enllà de la ciutat i que s'ha d'entendre la distribució dels visitants per diversos punts d'interès de la demarcació.

I l'Autoritat Portuària agafa el guant de la sostenibilitat per anunciar que aviat traurà a concurs la primera partida dels 16 milions d'euros que destinarà a electrificar els molls. La intenció és que el 2026 els vaixells puguin apagar els motors i que l'energia sigui renovable i produïda a les mateixes instal·lacions.  Sobre la taula, assegura que ja tenen una oferta d'inversió privada en fotovoltaica i tres aerogeneradors.