Enguany ja ha plogut el 75% de tot el 2023

En els cinc mesos que ja hem completat de 2024, a Tarragona ciutat ja ha plogut tres quartes parts del que va fer en tot el 2023. És una realitat que està plovent força més del que va ploure l'any passat i, a més, ja es ronden xifres semblants a la mitjana anual històrica dels cinc primers mesos. Tot això, però, s'ha d'agafar amb pinces perquè cada municipi és un món i, sobretot, perquè la sequera no ha acabat.

pluja.jpg

Poca aigua de la que cau a Tarragona ciutat es pot aprofitar. A més, bona part dels municipis de casa nostra no pateixen a l'hora d'obrir l'aixeta perquè l'aigua que en surt arriba de l'Ebre. Per això és important que plogui a l'interior per les zones que depenen d'embassaments pròxims.

PLUJA PER EVITAR INCENDIS

En efecte, és imprescindible que plogui per remullar els boscos. Ara bé, aquest maig sec pot començar a assecar la nova vegetació sortida amb les pluges d'enguany i serà molt important que, abans d'entrar de ple a l'estiu, torni a ploure de nou per disminuir el risc d'incendi.

Ha plogut més del que estàvem acostumats els darrers mesos, però ara ens hem de preparar per a un nou estiu calorós i sec, segons els models.