Al Nàstic li agrada el play-off

El Nàstic és un equip fiable i competitiu als play-off d'ascens. S'hi sent còmode i agafa força. Almenys això és el que ha passat al segle XXI, que contrasta amb les promocions del segle XX, molt menys exitoses. Les dues últimes dues dècades i mitja a Tarragona s'acumulen sis play-off jugats i, atenció, tres ascensos. En dues promocions més, el Nàstic es va quedar amb la mel als llavis, arribant a la final. Només en una va quedar fora a les primeres de canvi.

L'ÚLTIM ASCENS: HUESCA

Els precedents, doncs, conviden a cert optimisme per als de Dani Vidal per encarar les semifinals contra el Ceuta. Els grana intentaran fixar-se en els tres precedents triomfants. El més recent cal buscar-lo ara fa nou anys, en l'ascens a Segona Divisió contra el Huesca. Al Nou Estadi, 3-0 per deixar la Segona B enrere després d'empatar a zero a l'Alcoraz. Un migdia de glòria a Tarragona.

Els dos anteriors ascensos a Segona A cal buscar-los ara fa dues dècades. El primer, la temporada 2000-2001, quan no hi havia eliminatòries i el Nàstic va superar una lligueta. Mateix escenari de regularitat el curs 2003-2004, quan també es va tornar al futbol professional.

LLAGOSTERA I VIGO, FINS A LA FINAL

D'altra banda, les dues tardes més amargues, les que han fet ferida, però que alhora han donat més ales al projecte, cal buscar-les a Llagostera i Vigo. Dues tardes fatídiques, de moltes llàgrimes. La temporada 2013-2014, el Nàstic es va plantar a la final d'un play-off de tres rondes contra el Llagostera. L'ascens es va escapar de forma cruel i polèmica. A Vigo, més del mateix. Semifinals a partit únic superades contra el Racing de Ferrol, però a la final, derrota per 2-0 contra el filial del Vila-real, en un vespre també polèmic.

Vigo i Llagostera. Dues ferides en les quals, almenys, es va arribar a la final. L'únic play-off en el qual no s'ha arribat al partit decisiu és, curiosament, l'únic en què no es jugava per tornar a Segona Divisió. El curs 2015-2016, el Nàstic es va quedar a les portes de pujar directament a Primera; a la promoció, l'Osasuna va passar per sobre del Nàstic tant al Sadar com al Nou Estadi.