La façana de l'Ajuntament de Tarragona canviarà de color

L'Ajuntament de Tarragona patirà un canvi d'imatge radical en la seva façana quan acabin les obres de rehabilitació, engegades el passat mes d'abril i que acabaran, si no fallen les previsions, abans de Sant Magí. S'abandonarà el to groguenc de la paret per passar a un color terrós.

EL TERRÓS, COLOR ORIGINAL

Pot ser un canvi sorprenent; la realitat, però, és que l'Ajuntament recuperarà la tonalitat original, quan a mitjan segle XIX va passar de ser el convent de Sant Domènech a l'actual Palau Municipal. Ja entrat el segle XX, es va optar pel color groguenc que coneixíem fins avui. El projecte de rehabilitació de la façana ja contemplava recuperar la tonalitat original. Si s'aconseguia saber, això sí.

DDR_FAÇANA_AJUNTAMENT.jpg

I el color original s'ha trobat després d'enretirar tres capes de pintura i una de ciment portland. El que es pot observar ara mateix no és definitiu, però serà molt semblant, perquè encara quedarà posar l'última capa d'estuc de calç pigmentada d'entre un i dos centrímetres de gruix. També es reproduirà el rejuntat original que simula grans carreus. D'aquí a uns tres mesos, els tarragonins hauran d'assimilar una imatge que ningú viu actualment ha vist mai.

L'Ajuntament de Tarragona també estrenarà nova il·luminació LED.