Oferta formal per portar el Conservatori a la Tabacalera

L'Ajuntament de Tarragona ha ofert formalment la Tabacalera a la Diputació per reubicar-hi el Conservatori de música. Un pas més que demanava l'ens supramunicipal al consistori per tenir aquesta opció en compte, i és que fins ara només s'havien produït contactes informals. D'aquesta manera, ara fa una setmana l'alcalde Rubén Viñuales va enviar una carta a la presidenta Noemí Llauradó.

En aquest escrit, al qual ha tingut accés TAC12, el batlle tarragoní posa clarament a disposició de la Diputació un espai a la Tabacalera per tal que el Conservatori pugui comptar amb la superfície necessària al centre de la ciutat. Viñuales també emplaça Llauradó a celebrar reunions tècniques per treballar la proposta.

LA SAVINOSA NO POT SER

Una proposta que arriba després que el passat mes de febrer es fes públic que la Savinosa, per la seva proximitat a les vies ferroviàries i el pas de mercaderies perilloses, no podria acollir equipaments amb menors. I és que la Diputació volia traslladar l'escola de formació musical al futur HUB cultural de la Savinosa.

Ara, l'Ajuntament ofereix el lateral sud de la Tabacalera, el que toca al carrer Manuel de Falla. D'aquesta manera, el consistori es manté en la línia de continuar omplint la Tabacalera; ja està confirmada l'arribada d'un grau en Ciències de l'Esport i es treballa per instal·lar-hi la futura biblioteca provincial i traslladar-hi l'ICAC.

ARA, TORN PER A LA DIPUTACIÓ

La pilota és ara a la teulada de la Diputació. Abans de tot, l'ens supramunicipal durà a terme un estudi els pròxims mesos per detectar les necessitats actuals del Conservatori. Si s'opta pel trasllat a la Tabacalera seria, segurament, via cessió gratuïta de l'espai.

El d'ara és un pas més, però encara passaran molts anys per veure el Conservatori a tocar del Francolí. De moment, la declaració d'intencions podria estar redactada aquest mateix estiu.