Picabaralla entre ERC i PSC per l'ampliació del consell administratiu d'EMATSA

Malestar a Esquerra Republicana de Tarragona per la decisió d'ampliar el consell de l'empresa mixta d'aigües, EMATSA, per donar entrada al regidor Berni Álvarez.

Els republicans assenyalen que implica un sobrecost d'uns 25.000 euros anuals i que no és comprensible tenint en compte la previsible pujada de preu de la factura de l'aigua els pròxims mesos.

Un increment tarifari que seria d'entre el 13 i el 15% i ve motivat per les inversions que s'han d'emprendre per millorar el clavegueram. Unes inversions que s'entenen com a necessàries des d'Esquerra, però s'encomana l'equip de govern a buscar fórmules alternatives que no afectin tant la ciutadania.

aigua_2024.jpg

Els socialistes defensen que la decisió d'incloure Álvarez al consell d'EMATSA s'explica per la voluntat de millorar la coordinació entre la regidoria de Salut que comanda i l'empresa d'aigües. En aquest sentit, recorden que està permès arribar fins als 15 consellers i ara en son 11.

D'altra banda, els socialistes asseguren que l'augment impositiu és una herència del mandat d'Esquerra i desconeixen quina fórmula permetria fer front a les inversions del clavegueram sense repercutir-ho d'alguna manera o altra a la ciutadania.