Ja és oficial, la Trono es muda al Magatzem

El que era un secret a veus s'ha fet oficial aquest dilluns: la nova casa de la Trono serà el Teatre Magatzem. Ho serà, almenys, de forma provisional durant la temporada que ve, ja que la voluntat de la sala tarragonina és trobar un espai definitiu de cara al curs 2025-2026. Es prioritza no sortir de Tarragona i que tingui una capacitat d'unes 150 persones.

D'aquesta manera, la Trono arrencarà la programació al Magatzem a l'octubre i tancarà la temporada al maig. El Magatzem no serà, però, el substitut del Metropol pel que fa al Festival Internacional de Teatre, el FITT, programat per finals d'agost.

magatzem_2024.jpg

L'espai suposa un retorn als orígens de la Trono, amb obres de petit format i de proximitat. La sala apostarà per configurar un escenari a la italiana, fet que impedirà aprofitar les 150 localitats del Magatzem, reduint-les a 80. 

Al tractar-se d'un espai privat, la Trono pagarà un lloguer, a diferència d'ara. En aquest sentit, les xifres de l'acord entre la sala i la Cooperativa Obrera Tarraconense s'han d'estudiar i dependran del nombre de funcions o l'adequació de l'espai. Un conveni que cap de les dues parts vol perpetuar indefinidament en el temps.

Més enllà del trasllat al Magatzem, la Trono també ha fet balanç d'aquesta darrera temporada i del seu pas pel Metropol. Els espectacles de la 23-24 han atret 1.500 persones més que l'anterior, fregant els 5.500 espectadors.

Des del 2018, quan la Trono va aterrar al carrer Armanyà, han programat més de 460 funcions i que han comptat amb gairebé 31.000 espectadors.