Sant Salvador revisita la memòria democràtica i veïnal

Sant Salvador va recórrer dissabte al matí la memòria del barri. És la segona ruta guiada que organitza la Comunalitat Urbana de Tarragona, a fi de revisitar els orígens i les persones que han construït la història d’aquests barris, característics per néixer sota una escassa planificació urbanística i articulats per l’organització veïnal.

També s’ha revisitat el llegat de lluitadors antifranquistes que van viure en aquests carrers. En són exemples la sindicalista i infermera Carme Casas, o el polític Leandre Saún. També el periodista Lluís de Salvadó va passar els seus últims anys en aquest barri tarragoní després d'un llarg període a l'exili. Tots aquests apunts durant la ruta van anar a càrrec del periodista Enric Garcia Jardí.

Els espais són importants en un nucli de població que va haver de reivindicar-se per comptar amb una escola o un semàfor per poder creuar la carretera que el divideix amb seguretat. La ruta, amb el veïnat com a protagonista, va arrencar des d’una plaça on fer vida en comunitat que va arribar tard i en un barri de Sant Salvador ja consolidat, 18 anys després.