El PSC es queda sol defensant una àrea metropolitana sense capital

El govern tarragoní del PSC s'ha quedat sol defensant que l'àrea metropolitana no ha de tenir una capitalitat clara, ja que no anirà més enllà d'una mancomunitat de serveis. Aquest ha estat el seu posicionament al voltant de la moció que ha presentat el PP defensat que Tarragona sigui i exerceixi de capital del futur ens.

Des dels populars han defensat que la ciutat ha de ser el motor que impulsi i estiri la nova mancomunitat, i que, si no s'és clar en aquest aspecte, pot quedar relegada per altres municipis.

Unes afirmacions que l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha emmarcat en un debat que ha qualificat d'absurd. En aquest sentit, creu que ja la mateixa denominació de la futura àrea denota la capitalitat. Si bé fins al moment, el nom sempre ha estat el d'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona. 

ACUSACIONS DE PARTIDISME

Des dels populars, a més, han acusat el govern de no complir amb el que va dir a la campanya electoral sobre la capitalitat de Tarragona, i l'ha acusat d'estar més al servei del partit que de la ciutat.

Per a Viñuales, el futur ens no es podrà tirar endavant sense la implicació de tots els municipis per igual, i ha recordat que debats com aquest han fet impossible l'acord en altres ocasions.

LA RESTA DE GRUPS, A FAVOR, AMB ABSTENCIÓ DELS COMUNS

Pel que fa a la resta de grups, Esquerra i Junts han donat suport a la moció, tot i que creuen que el debat és estèril, ja que Tarragona ja és i exerceix com a capital de la demarcació.

VOX i els no adscrits han donat suport sense fissures als plantejaments del Partit Popular, mentre que els comuns s'han abstingut argumentant que, abans de parlar de capitalitats, s'ha de definir quin ha de ser el model del nou ens.