Participar en activitats de lleure a l'estiu no pot ser un luxe

La situació socioeconòmica de les persones que sol·liciten cada any beques perquè els seus infants puguin gaudir d'activitats de lleure a l'estiu com casals o colònies es manté en situació molt crítica.

Especialment a la demarcació de Tarragona en què gairebé el 85% de les famílies analitzades de la demarcació se situen per sota el llindar de pobresa. Una xifra que ha augmentat cinc punts respecte a l'any anterior. En aquest sentit, el 67% de les famílies que la Fundació Pere Tarrés beca per participar en activitats d'estiu es troba en una situació de pobresa extrema.

RECLAMEN L'ACCÉS UNIVERSAL

La renda anual mitjana de les famílies que sol·liciten aquesta beca és de 12.800 euros mentre que la renda mitjana neta global per Catalunya, segons dades de l'Idescat, és de gairebé 23.300.

És per això que per moltes llars, garantir que els seus fills o filles participin en activitats de lleure educatives a l'estiu és tot un luxe. Una realitat que preocupa a la Fundació Pere Tarrés, la qual, considera que s'hauria de garantir un accés universal i gratuït a aquestes activitats.

És per això que un any més la Fundació ha posat en marxa la campanya “Cap infant sense colònies”. L'estiu passat va invertir més de dos milions d'euros per becar a 6.400 infants. Concretament a Tarragona, 800 joves van participar en activitats d'estiu becades i 900 més van participar en diversos projectes socioeducatius adreçats a infància vulnerable. Ara l'objectiu és almenys igualar aquestes xifres.