El ballet d'Amaia Dorronsoro estrena la seva òpera prima

S'anomena "Instantáneas", compta amb 4 peces diferents i s'ha presentat oficialment a l'Auditori de la Diputació de Tarragona amb la intenció d'aportar als alumnes uns coneixements escènics imprescindibles per al seu futur interpretatiu.

"Instantáneas" és l'obra amb què l'escola Endantza d'Amaia Dorronsoro ha mostrat al públic un projecte arrencat fa tres anys. Les coreografies s'han adaptat a nens i nenes que es troben encara en una fase prèvia a qualsevol interpretació professional de la dansa. Poden moure's gairebé a la perfecció però el grau de maduresa al ballet requereix temps.

"Extereotipos", "Blanco sobre Blanco", "Fuerza Interior" i "instantáneas" són els noms de cadascuna de les 4 peces presentades. No és una idea qualsevol, és pionera en l'àmbit estatal i compta amb la complicitat dels alumnes i familiars. Tots ells assagen una mitjana de 10-12 hores a la setmana.

És la primera actuació del "Instantáneas" però no serà pas l'última perquè s'han acordat una dotzena més a Tarragona i altres municipis i amb l'ajut de joves coreògrafs per diversificar el programa.