Celebrar i reivindicar, l'objectiu del nou Pride de Tarragona

Tarragona farà bandera de la seva diversitat el pròxim dissabte 15 de juny, uns dies abans del dia de l'Orgull, el 28 de juny. Serà la primera celebració del Pride a la ciutat en una jornada que s'allargarà tot el dia: de 10 del matí a 3 de la matinada. El que es busca és una reivindicació festiva o, dit d'una altra manera, una festa reivindicativa.

El consistori engega aquesta iniciativa perquè vol que Tarragona es deixi estar de complexos. En els darrers anys, el col·lectiu LGTBIQ+ ha anat podent expressar-se amb orgull cada vegada més. Però encara no n'hi ha prou. Jornades com el Pride han de servir per combatre les amenaces, insults i agressions.

LA CORSINI COM A EPICENTRE

Les drags Lady Savannah i Zafiro seran dues de les protagonistes d'un Pride que tindrà l'epicentre a la plaça Corsini. Allà, al matí serà el torn per a podcasts, màgia, un espectacle de drags, un vermut electrònic o la fira d'entitats. A la tarda, la marxa l'Orgull és Nostre, que lligarà la Corsini, el balcó del Mediterrani i la font del Centenari, serà el preludi del manifest. Tot plegat acabarà amb una nit de festa davant el Mercat Central.