Les línies d'autobús de Tarragona es reordenaran l'any vinent

A partir de l'any vinent caldrà tornar a estudiar el recorregut de les línies d'autobús de Tarragona. Moltes d'aquestes, com a mínim en la seva versió inicial, daten dels anys 80 i des del consistori tarragoní creuen que cal una profunda remodelació de les mateixes.


És per això que en els pròxims dies des de l'EMT s'adjudicarà la redacció d'un estudi que analitzi la situació actual de l'oferta i la reordenació integral de les línies. Un informe que es vol tenir enllestit a finals d'aquest 2024, perquè les seves conclusions es puguin aplicar a inicis de l'any vinent.

BATTESTTINI I LA ZONA DE BAIXES EMISSIONS MARCARAN LA REORDENACIÓ

Serà en aquest moment quan tindran lloc dos factors que han de ser clau per a dibuixar el nou organigrama de línies d'autobús de la ciutat. Són la posada en marxa del nou intercanviador de Battestini, a tocar de l'estació d'autobusos i l'entrada en funcionament de la nova Zona de Baixes Emissions.

La licitació per a la redacció d'aquest estudi es va engegar el passat mes de març, i s'hi han presentat tres empreses. Costarà al voltant de 30.000 euros i ha d'estar enllestit en un màxim de sis mesos.