Els museus s'uneixen per desè any consecutiu

El trenet turístic tornarà a ser el protagonista de la Nit dels Museus d'enguany a Tarragona. Una jornada que se celebrarà el pròxim dissabte 18 de maig i que aquest 2024 coincidirà amb el Dia Internacional dels Museus.

Són vuit els equipaments culturals de la ciutat que repetiran la iniciativa: el CaixaForum, el Mèdol, el Museu d'Art Modern, el Museu Bíblic, el Museu Diocesà, el Museu d'Història, el Museu Nacional Arqueològic i el Museu del Port.

Unes 200 persones en total faran ruta per aquests museus en quatre sessions diferents. Hi haurà dues rutes a la tarda i dues al vespre, cadascuna de les quals sortirà del CaixaForum i del Pretori.

CANVI DE FORMAT?

Diuen que el que funciona no cal tocar-ho, però des de l'organització admeten que el format comença a quedar petit per la demanda i no descarten canvis en pròximes edicions.

Enguany, el nexe d'unió entre els vuit museus serà la investigació. Es vol donar a conèixer com es treballa amb les col·leccions per després fer-ne difusió a la ciutadania. I és que a les parets i a les sales les exposicions poden ser dos mons completament diferents, però els museus ja fa una dècada que es reivindiquen de forma col·lectiva.

Més enllà de l'activitat comuna a la tarda i a la nit, cadascun dels museus organitzarà les seves pròpies activitats al voltant de la jornada.