La Sang: el conflicte que no acaba

La dimissió del fins ara prior, Antoni Pérez de Mendiguren, és només un capítol més del serial que envolta la Congregació de la Sang des del passat mes de novembre. Va ser en aquest moment quan gran part de la Junta Directiva, amb el llavors sotsprefecte, Rafael Pintado al capdavant va presentar la seva dimissió.

El motiu, haver descobert que el prefecte mossèn Josep Queraltó havia canviat la titularitat de la Casa de la Sang i l'església de Natzaret perquè aquesta passés a ser copropietat de la Sang i la Congregació de Senyores de la Soledat. Un canvi que es va efectuar l'any 2018 i del que no havia estat informada la Junta. És per això que els dimissionaris demanen la renúncia de Queraltó com a màxim responsable de l'entitat.

EL CAS SEGUEIX ALS JUTJATS

Una dimissió a la qual es va sumar la demanda civil interposada per l'exsotsprefecte de La Sang, Josep Maria Fortuny contra la mateixa congregació i contra la de la Soledat, en què es demana la nul·litat de l'escriptura que canviava la propietat de la seu social. Una demanda que va ser admesa a tràmit el passat mes de març i que segueix el seu curs als tribunals.

JUNTA PROVISIONAL

Pel que fa a l'organització interna de la congregació, a les portes de Nadal, una Assemblea General Extraordinària va escollir els nous membres provisionals de la Junta fins a les eleccions que està previst que se celebrin el pròxim mes de juny. Aquests, amb el sotsprefecte provisional Ramon Mullerat al capdavant, van ser els encarregats de tirar endavant els actes de La Sang durant la passada Setmana Santa, entre ells l'organització de la professó de Divendres Sant.

L'ARQUEBISBAT, A L'ESPERA

Mentrestant, també s'està a l'espera de conèixer quina serà la decisió final al voltant de la qüestió de l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. Cal recordar que només Planellas té la potestat de destituir el prefecte, un càrrec que no es tria per assemblea. Des de l'arquebisbat, però, van anunciar mitjançant un comunicat que no intervindrien fins que no es resolgués la demanda civil presentada.