Arriben els castells de 8 a Tarragona per la cita de Sant Jordi

És l’inici simbòlic de la temporada a castellera a Tarragona quan les quatre colles de la ciutat es troben per primer cop a la temporada. La Diada de Sant Jordi va acabar al capdamunt de la Rambla Nova, amb una actuació castellera que va deixar veure les primeres construccions de vuit per part de la Jove i els Xiquets de Tarragona.

Els del Cós del Bou van brindar una actuació amb triple estrena, amb el 3 de 8 de sortida i el 4 de 8, a la segona ronda. La Jove també va l’estructura del 9 de 7, i va completar la proposta amb el 5 i el 4 de 7 amb l’agulla. També els Xiquets de Tarragona s’estrenaven en el sostre de vuit, en forma de carro gros i que van acompanyar, del 7, el 5 i el 3 de 7, aquest últim amb senyals evidents d’un pis més.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va signar un Sant Jordi plàcid amb una actuació de tres castells, que van ser el 3, el 4 i el 4 de 7 amb l’agulla. La mateixa actuació que van firmar els Xiquets del Serrallo, sumant-li els del barri mariner el rodatge del 5 de 6.

És el tret de sortida d’una temporada en què les colles de Tarragona hauran de treballar amb un ull posat en la gran cita castellera de la ciutat, el Concurs de Castells.