Guanyar a León posarà el Nàstic a un punt de lligar el play-off

El Nàstic té el play-off a tocar. I és que aquest cap de setmana, al Reino de León, podria deixar-lo pràcticament segellat. En cas de vèncer, els tarragonins se situarien onze punts per sobre de la Cultural amb 12 per disputar-se; no seria una classificació matemàtica, però sí virtual.

Tot plegat perquè la darrera jornada va ser rodona per als de Dani Vidal. Victòria per la mínima contra el filial del Celta i vital per diversos motius, entre ells, per obrir escletxa amb aquest rival directe i, sobretot, per aprofitar la derrota de la Cultural a la Coruña. De cinc punts de coixí amb el play-off, a vuit. Un avantatge considerable.

MILLOR DINÀMICA I BON PRECEDENT

És cert que el Nàstic no acumula la millor dinàmica, però és notablement millor que la dels lleonesos. Els grana han guanyat vuit dels últims quinze partits, mentre que la Cultural només se n'ha embutxacat tres. Els empats, però, no l'han despenjat de la lluita pel play-off. D'altra banda i més enllà de la relliscada a Tarazona, els darrers mesos el Nàstic ha guanyat credencials lluny de Tarragona. Per tot això, anar a buscar el triomf serà quasi obligatori.

Si més no, un empat tampoc seria un mal botí a León; es mantindrien els vuit punts de marge dins el play-off amb 12 per jugar-se. També es podria parlar de classificació virtual. El precedent més recent és favorable al Nàstic, quan a la primera volta, la Cultural arribava líder al Nou Estadi i en va marxar amb un 3-0 en contra.

COMPTE SI ES PERD

Compte, molt de compte, però, si es perd, perquè la Cultural retallaria tres punts al Nàstic i les opcions dels lleonesos de ser a play-off serien força més factibles. Farà bé d'evitar aquest escenari el conjunt grana, perquè compta amb un calendari una mica més complicat que la Cultural.