El Nàstic és millor lluny de Tarragona

Alberto Varo es va tornar a vestir amb la capa de superheroi a Ponferrada com ja ha fet tantes altres vegades aquesta temporada. El porter de la Canonja és una de les principals cares visibles de la bona temporada del Nàstic. Al Toralín, mig coix des de feia molts minuts, va ser vital per posar el cadenat a la porteria i assegurar tres punts d'or. Una de les victòries més importants de la temporada per no desenganxar-se de la lluita per l'ascens directe, que continua a quatre punts amb només vuit jornades per disputar-se.

I és que a casa de la Ponferradina va continuar la tònica de la temporada del Nàstic lluny de Tarragona. Durant tot l'any, s'ha generalitzat el mantra que els de Dani Vidal eren quasi imbatibles al Nou Estadi. Això ha fet treure pressió en les sortides, i ha anat bé, perquè els grana són prop d'igualar els registres aconseguits a casa.

A DOMICILI, CADA COP MILLOR

Al feu tarragoní, el Nàstic ha sumat 29 punts. L'estadística ressenyable, però, és a domicili, on s'han acumulat 25 punts. En desplaçaments, són els mateixos que el Celta Fortuna i un menys que el Barça Atlètic, rivals directíssims. Només el Depor s'escapa, sent el millor visitant, amb 31.

Els 25 punts fora de Tarragona s'expliquen fonamentalment per l'actual ratxa. El Nàstic se n'ha endut 17 dels últims 21 en joc. Són els set partits fora de casa jugats després de la derrota al camp de l'Unionistas; aquesta queda ja molt lluny, el 3 de desembre, la jornada 15. Des d'aleshores, els de Dani Vidal han sumat cinc victòries i dos empats. I en aquesta seqüència de set duels a domicili, la clau han estat les sis porteries a zero. Xifra quasi immaculada només trencada pel gol de Kaxe, de penal, contra el Sestao River.

MILLOR QUE AL NOU ESTADI

També des de la derrota a Salamanca, el Nàstic ha jugat vuit partits a casa, amb pitjors registres: 14 de 24 punts i només quatre victòries. Tothom tenia assumit que la lluita per l'ascens passava per casa, però la realitat és que s'està fonamentant en la fiabilitat a domicili. A fora, encara quedaran dos equips que volen evitar el descens, Tarazona i Sabadell, i dos rivals directes, Cultural i Barça Atlètic. Quatre autèntiques proves de foc. Aquest Nàstic, però, ha demostrat que ho pot fer.