Els pagesos col·lapsen la Imperial: volen fets i no paraules

Els pagesos volen aprofitar l'onada de mobilitzacions, aquí i arreu d'Europa, per arrencar els màxims compromisos de les institucions. I no només això, també demanen que es passi de les paraules als fets. És per això que aquest dimarts a Tarragona la Plataforma Pagesa ha convocat una nova jornada de mobilització.

Prop d'un centenar de tractors s'han concentrat ja a primera hora del matí davant de la seu dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, i han tallat la circulació a l'avinguda dels Països Catalans. Al migdia, s'han desplaçat fins a la plaça Imperial Tarraco per traslladar la protesta davant de la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona.

A totes dues institucions, la Plataforma Pagesa ha registrat un manifest amb una cinquantena de peticions per revertir la situació del sector primari. Situen com a prioritats reduir la burocràcia, agilitzar els processos que recull la nova Política Agrària Comuna i establir mesures urgents contra la sequera. També hi han llençat tomàquets i ous en senyal de protesta.