Comencen les obres a la seu del MNAT, tot i que s'acabarà traslladant a la Tabacalera

Queden hores perquè l’emblemàtic edifici del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona de la plaça del Rei tanqui portes durant una temporada. Dilluns s’iniciarà la primera fase d’un procés que vol posar al dia aquestes instal•lacions del 1960. Es reconstruirà tot el museu per dins, mantenint l’estructura i la façana de l’edifici actual. Aquestes obres duraran dos anys i tenen un cost de 4 milions d’euros finançats pel Ministeri de Cultura, propietari de l’edifici.

Primer però caldrà traslladar temporalment les 1.100 peces exposades als magatzems del MNAT, que s’aprofitaran per restaurar-les. A la planta baixa del museu ja han començat. Mentre duri tot plegat s’instal•larà una exposició amb algunes de les peces al Tinglado 4 del Port de Tarragona que obrirà portes el 16 de juny.
Tot i aquesta reforma integral el MNAT no abandona la idea d’instal•lar en un futur la seva col•lecció a la Tabacalera. On es té la intenció d’aglutinar tots els museus de la ciutat.

Un cop finalitzades les obres s’iniciarà el projecte museogràfic amb una inversió de més d’un milió d’euros finançats per la Generalitat. Amb tot es preveu que el MNAT pugui tornar obrir portes al 2021. Abans que tanqui però el museu obrirà les seves portes gratuïtament aquest dissabte i diumenge.