El tanatori de Tarragona serà reformat i ampliat a finals del 2024

L'esperada reforma del tanatori municipal de Tarragona arribarà, per fi, a finals d'aquest 2024. Es tracta no només d'una millora de les instal·lacions actuals, sinó també d'una ampliació, de manera que tot apunta que es podria assumir el doble de l'activitat fins ara. Amb tot, es donarà per fi compliment a un projecte valorat en 2,2 milions d'euros que es va haver de guardar en un calaix amb l'arribada de la pandèmia, un moment en què el tanatori va estar molt tensionat.

L'actuació busca una millora del confort dels familiars i també de les condicions laborals dels treballadors. A l'edifici existent es reformarà el magatzem, les cotxeres, la sala de tanatopraxia i els vestidors. La reforma també contempla l’habilitació d’un espai d’atenció a les famílies més gran i agradable per poder fer les tramitacions només arribar. A banda, s'adequarà un espai per a nens i la cafeteria passarà a ser un restaurant. També es posaran plaques fotovoltaiques al sostre.

ACTIVITAT DUPLICADA

La construcció d'un edifici annex farà que es dupliquin dos dels espais més importants. Així, hi haurà dos forns crematoris, pel que es podrà passar de les cinc cremacions diàries a una desena. També es farà una nova sala de cerimònies, de manera que els familiars podran triar segons quin comiat volen. Un cop començades les obres en el darrer trimestre d'enguany, s'espera que els treballs s'allarguin entre un any i un any i mig.