La volta del sarcòfag reobrirà al públic quatre anys després

Des de finals de l'any 2020, la coneguda com a volta del sarcòfag de l'interior de la torre del pretori de Tarragona està tancada al públic. Poc abans s'havien notificat despreniments a l'estructura romana, fet que suposava un perill per als visitants.

No ha estat fins ara que l'Ajuntament de Tarragona no ha licitat les obres que han de posar remei a la situació. Amb un pressupost de 350.000 euros i un termini d'execució de tres mesos un cop adjudicades, s'espera que l'últim trimestre de l'any l'espai pugui tornar a ser visitable.

INTERVENCIÓ GLOBAL

Uns treballs que coincidiran en el temps amb les obres de consolidació de les escales que donen accés al monument des de la plaça del Rei, que també es licitaran en breu. Tot i que no hi ha un perill imminent, s'actuarà per la via d'urgència per tal d'evitar la seva degradació.

Tot plegat, per tal de continuar la millora d'un monument que quedarà pendent d'una nova museïtzació, esperant ara l'obtenció de fons Next Generation per a poder elaborar un nou projecte.

L'altra gran intervenció al monument, la de millora i consolidació de la façana, està ja a la seva recta final, i s'espera que en les pròximes setmanes es retiri per complert la bastida que l'ha cobert els darrers mesos.