Denuncien pèrdues de llocs de treball amb el nou contracte de la neteja de Tarragona

Un cop coneguda la proposta de l'empresa guanyadora del nou contracte de la neteja i recollida d'escombraries de Tarragona, la francesa Paprec, el comitè d'empresa dels treballadors valora que aquesta suposarà la pèrdua de certs llocs de treball.

En aquest sentit, posen l'accent en l'externalització del servei de manteniment de la maquinària i els vehicles de l'empresa. En aquests moments, vuit treballadors qualificats en aquesta matèria s'ocupen d'aquestes tasques. Diuen que la proposta de la nova concessionària pretén que aquests treballadors passin a fer tasques de neteja i manteniment del taller, fet que diuen, comportarà una pèrdua de qualificació professional i un acomiadament a mitjà termini.

CANVI D'ETAPA

Un comitè d'empresa que va engegar una nova etapa a finals del mes de gener, després de forçar la dimissió de l'anterior president, Ángel Martín de Sande. Ho van fer per una manca manifesta de confiança a causa de les accions contràries al nou contracte de neteja dutes a terme per de Sande en els darrers mesos.

Ara diuen que volen un canvi radical en la manera de fer del comitè que se centri en les necessitats dels treballadors i que s'allunyi d'afers polítics i de la mateixa empresa.

També en els darrers dies han començat les negociacions per a l'elaboració del nou conveni col·lectiu de l'empresa. Una negociació que volen desvincular de quina serà l'empresa amb qui finalment se signarà, posant per damunt només els interessos dels treballadors.