Disc 45 regna al Carnaval de Tarragona

Eufòria incontrolable entre els integrants de Disc 45 en saber-se el veredicte del Carnaval de Tarragona 2024. Ells són els guanyadors d'enguany en una edició molt ajustada. Un primer premi que hagués pogut ser per a diverses comparses, però que Disc 45 s'ha adjudicat amb la seva brillant aposta per la temàtica mexicana i el dia dels morts. D'aquí a un any, el Rei serà seu, després que ahir fos el primer cop que els guanyadors triessin si preferien aquest rol o el de Concubina.

LA CONCUBINA, DE COLOURS FANTASY

Segon premi per a Colours Fantasy. L'originalitat per donar vida a Mario, Luigi, Peach, Bowser, Toad i companyia ha acabat sent determinant. I també tot un repte, perquè aquesta comparsa es va quedar sense rebre el carregament de plomes a 15 dies de Carnaval.

Una edició, la d'enguany, que també estrenava premis de TAC12 mitjançant votació popular. Segon premi de la nit per a Colours Fantasy per la millor Disfressa d'Or, mentre que Sinus s'adjudicava la millor comparsa.

LA BÓTA CREMA

Una estona abans, a la plaça de les Cols, Llucifer, notari reial, rebia el testament del Rei Carnestoltes. Un testament que llegia després a la plaça de la Font i en el qual feia una repassada àcida i satírica a l'actualitat de la ciutat, i tampoc sense oblidar l'altre punt d'atenció del dia: les protestes de la pagesia.

La crema de la Bóta, el Ninot i la Ninota va posar el punt final a la part més tradicional del Carnaval de Tarragona. Durant quasi mitja hora, el ball de Diables de Tarragona, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu i els Diables Voramar van acomiadar-ho amb una gran carretillada.