La Baixada del Pajaritu més especial

Més enllà de les coreografies i les plomes, el Carnaval de Tarragona també és sàtira i crítica. Això es va poder comprovar aquest dissabte a la tradicional Baixada del Pajaritu. Les dotze andròmines participants es van concentrar a dos quarts de 10 del matí a la plaça del Rei. Una hora i mitja més tard, aquestes ja van començar a lliscar per la Baixada de la Peixateria i el carrer Cós del Bou.

Les entitats de la ciutat no van faltar a la cita organitzada per l'Associació d'Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Moltes d'elles van aprofitar l'ocasió per reivindicar-se i demanar millores.

Pajarito

El jurat, format per personalitats lligades a la festa i al Cós del Bou, van valorar aspectes com les millors andròmines i les millors patacades. Aquesta dissetena edició va ser sens dubte la més especial i emotiva per tots els organitzadors en record a un dels membres històrics de la Colla Jove.

Per segon any consecutiu, el Rei Carnestoltes i la Reina Concubina van assistir a aquest acte. Després de l'entrega de premis, la festa va continuar al Cos del Bou amb un vermut electrònic. Petits i grans van gaudir de la jornada i la Baixada del Pajaritu va demostrar, un any més, ser un dels actes més multitudinaris del Carnaval tarragoní.