El fort vent ha fet perdre la meitat de la producció d'avellana

El fort vent que va afectar el nostre territori el passat cap de setmana ha deixat grans conseqüències a la pagesia. Unió de Pagesos calcula que les fortes ratxes de vent faran perdre un 50% de la producció de l’avellana. Avui hem anat fins a un camp per saber de quina manera han quedat afectats tots els avellaners.

El Rafel es mira amb indignació un dels seus camps d’avellaners. Ara és temps que aquest arbust tregui els seus brots. Les fortes ventades que es van viure el passat dissabte al matí han afectat a l’avellaner. Les varietats d’aquest fruit sec més primerenques com l’italiana i la gironella han estat les més afectades. Es pot veure aquí on el vent ha trencat branques i brots i ha deixat l’arbust més palat. Amb aquesta afectació els pagesos calculen que perdran la meitat de la futura collita de l’avellana.

A banda el vent també ha deixat com cremat l’avellaner i per això s’hauran de tractar els arbres. Unes conseqüències que poden tardar fins a dos anys en arreglar-se i deixar l’arbust tal i com estava. Les assegurances no podran cobrir aquests desperfectes perquè per vent huracanat les pòlisses ho cobreixen a partir de l’1 de juliol.

Ara tocarà esperar a veure com evoluciona l’avellaner i també la meteorologia perquè no empitjori més la futura collita de l’avellana.