Tres dels cinc investigats per la vaga del 3-O no han comparegut davant del jutge

Aquest matí estaven citats a declarar als jutjats de Tarragona cinc acusats per desordres públics. Un delicte que se’ls imputa de la jornada de vaga general del 3 d’octubre. Dos han comparegut davant del jutge però s’han negat a declarar i altres tres no s’han presentat, entre ells els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí.

És el moment en què entraven dos dels cinc citats als jutjats de Tarragona acompanyats del seu advocat. Se’ls investiga per un presumpte delicte de desordres públics durant la vaga general del 3 d’octubre i s’han negat a declarar. Fora, a les portes dels jutjats una cinquantena de persones els han donat suport, entre elles els altres tres citats d’avui que no s’han presentat davant del jutge. Asseguren que tot això és una estratègia per criminalitzar la protesta i fer por a la gent. Diuen que no col•laboraran amb la justícia i que només compareixeran davant del jutge per la força.

A la sortida l’advocat dels cinc investigats ha explicat que demanaran l’arxivament d’aquesta causa perquè consideren que no hi ha cap base per tirar-la endavant perquè no hi ha cap tipus d’activitat delictiva que es pugui imputar.

Aquestes han estat les primeres citacions en relació a la vaga del 3 d’octubre a Tarragona. S’espera que en els propers mesos es citin més persones per altres jornades de protesta relacionades amb el referèndum.